Структурите на БСП в Пловдив и в областта не приемат назначаването на Венцислав Каймакамов за областен управител.

"То не е съгласувано с областното ръководство на БСП и очевидно някой е подвел премиера Пламен Орешарски, че кандидатурата е консенсусна", се посочва в офиицалното становище на областния съвет на Левицата, съобщи редседател на градския съвет на БСП в Пловдив Георги Гергов, цитиран от Радио Пловдив.

"Още през отминалата седмица, когато се заговори за евентуално назначаване на представител на друга политическа партия за областен управител ние изпратихме писмо до НС на БСП, в което остро протестираме срещу готвеното политическо назначение, тъй като отзивите от тази новина в обществото са крайно негативни", казва Георги Гергов.

В писмото, подписано от всички Председатели на районни и общински структури на БСП в Пловдив се настоява, най-вече заради изборните резултати, осигурили 8 народни представители от двата избирателни района в Пловдив, длъжността областен управител да е за представител на БСП.

Днес, на заседание на бюрото на Областния съвет, съвместно с председателите на БСП ние ще бъде поискана незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов, защото в събота и неделя в централата на партията в Пловдив са получени десетки декларации на местни организации структури и стотици обаждания, добави Георги Гергов.

"Считам, че решението ще е въпрос на съвест, но хората в Пловдив, социалистите в Пловдив, всички тези близо 100 000 гласували за БСП не заслужават подобно отношение", категоричен е лидерът на социалистите в града и областта.

Припомняме, около 50 демонстранти блокираха тази сутрин входа на областната администрация в знак на протест срещу каймаканов.