Арестуваният във Великобритания Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора ще бъде върнат обратно в България, за да излежи 18-те години затвор на които е осъден за убийство.
Това реши днес Уестминстърския магистратски съд, съобщава в. „Сън".

Българският мафиот, арестуван във Великобритания в началото на годината, е известен там като "Касапина от България" заради репутацията му, че реже ушите и пръстите на опонентите си.

Тихомир Георгиев бе поискал да остане във Великобритания по силата на Закона за правата на човека. Той твърди, че няма да получи справедлив процес в страната си. Георгиев се опасява, че ще бъде третиран зле от полицията в ареста и твърди че в затворите в България има "унижения".

Съдия Дафне Уикман обаче постанови, той да бъде екстрадиран обратно в родината си.

44-годишният Георгиев бе арестуван през януари, след като репортер на в. „Сън" го проследи до боксова зала в Бърмъндзи, Южен Лондон.

Той е избягал от България миналата година, след като е бил осъден за убийството на друг мафиот. Името му се свързва и с още седем убийства.
Припомняме, на 25 юли 2011 година състав на ВКС осъжда Тихомир на 15 години затвор за убийството на Емил Велинов, извършено на 15 юни 2007 г. в град Момин проход. Велинов е бил умъртвен по особено жесток и мъчителен начин - наръган е 17 пъти с нож.
Тишо трябва и да изплати 260 000 лв. кръвнина на близките на загиналия.

Тишо Боксьора е най-известният прокурорски свидетел у нас, свидетелствал срещу Маргините и Златко Баретата.
Георгиев е приближен на Златомир Иванов-Златко Баретата, който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари. Смята се, че Георгиев се опитал да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов.

Тихомир Георгиев беше и основен прокурорски коз срещу Красимир Маринов. Неговите показания обаче се оказаха недостатъчни и в началото на 2011 година прокурорът Чавдар Ангелов прекрати делото по отношение на Големия Маргин.