Прокуратурата е поискала да бъде възобновено разследването срещу Красимир Маринов - Големия Маргин по обвинението, че е създал организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщи БНР, като се позова на свои източници.

Преди по-малко от месец Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Стефан Бонев - Сако и още 12 лица, като в него лидерството на същата наркогрупа е отредено на Сако.

Големия Маргин беше смятан от обвинителите за предводител на престъпната група за повече от година. През част от нея той беше в ареста.

В петък с аргумент, че анонимен свидетел е дал уличаващи Маргина показания, заместник-градският прокурор на София Сергей Стойчев е поискал възобновяване на разследването. Съдът ще трябва да прецени достоверността на думите на новооткрития свидетел, но юристи се съмняват, че случаят може да бъде възобновен единствено и само по казаното от анонимен свидетел.

Сред подсъдимите е Тихомир Георгиев, доскоро основен прокурорски коз срещу Красимир Маринов. Неговите показания обаче се оказаха недостатъчни и в началото на годината прокурорът Чавдар Ангелов прекрати делото по отношение на Големия Маргин.

Заради това решение, потвърдено и от Софийския градски и Софийския апелативен съд, обвинителят беше понижен и върнат на работа в Районната прокуратура. Аргументът - бил взел еднолично решението и нарушил принципа на екипността.

Въпреки санкцията, Софийската градска прокуратура на практика се съобрази с постановлението на Ангелов и не включи Красимир Маринов в обвинителния акт за сметка на Сако.