Заради бизнесдама от Швейцария делото срещу рапъра Ванко 1, образувано от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, не бе завършено.

Според защитата Елена Димитрова нямала възможност да се прибере в България по-рано от 17 май.

Свидетелката, поискана от страна на адвокатите на Иван Главчев, трябва да бъде разпитана и да разкаже, че е плащала част от пътуванията на рапъра, тъй като те са имали, цитираме - „полубизнес".

С писмо на Община Пловдив стана ясно и че един от автомобилите, на който комисията иска конфискация, не е деклариран и вероятно не са плащани данъци.

Собствеността на Ванко 1 се топи след всяко изминало съдебно заседание.

След края на делото може да се окаже, че Иван Главчев не притежава нищо. Според защитата на ответника един от автомобилите му е продаден преди години.

Недвижимият имот, намиращ  се в пловдивското село Ягодово, който е на сина му Петър Главчев, пък е единствено жилище на семейството и по закон то не може да бъде отнето.

От комисията „Кушлев" се противопоставиха и на двете твърдения.
Справка от МВР показва, че колата все още е собственост на Главчев, а фамилията живее на друг адрес, различен от този на имота т.е. това не е единственото жилище.

Припомняме, за проверявания период разходите са приблизително 18 хиляди лева, която надхвърля повече от 3 пъти всичките приходи на Ванко 1.

На 42 хиляди лева пък беше оценен от съдебно техническата експертиза джипът "Мерцедес" на рапъра.

5 хиляди лева според вещото лице пък е стойността на BMW-то на Главчев.

Припомняме, баба му Цонка Главчева (на малката снимка) на едно от заседанията по делото за конфискация на част от имуществото на Ванко 1, обяви че му е дала 45 хиляди лева, за да си купи автомобил.