Джипът мерцедес на рапъра Ванко 1 струва 42 хиляди лева. На 5 хиляди лева е оценено според съдебно-счетоводната експертиза BMW-то на Главчев.

Това стана ясно днес по време на заседанието на Пловдивския окръжен съд по делото за имотите на Ванко 1, което е по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

На днешното съдебно заседание не беше приета съдебно-счетводната експертиза.
Мотивът е, че днес изтича срокът за изготвянето й и адвокатите на ответниците - Ванко 1 и синът му Петър Главчев поискаха отлагане на делото.
Съдът отложи делото за средата на декември.

Според Слави Донев от териториалната дирекция на комисията "Кушлев" , експертизата подсказва, че ответникът няма доказуеми доходи, с които би могъл да си позволи всички разходи. 
В предишно заседание стана ясно, че Главчев няма декларирани доходи в ТДД-Пловдив, а освен това той не е спечелил нито лев от музикалните си участия.

Днес магистратите приеха списък от Министерството на външните работи списък за задгранични пътувания на Ванко 1.

Според адвокат Кирил Стоянов не трябва да бъде приета като доказателство представената разпечатка с цените на горивата от ЕВРОСТАТ, тъй като липсвал подпис на физическо лице, което да удостовери верността на документа.

Според Слави Донев - представителят на комисията „Кушлев" в Пловдив делото вече е трябвало да се гледа от трета инстанция, а то е още по средата на първата.
„Ще минат години докато приключим", каза след заседанието Слави Донев.

Искът срещу рапъра е на обща стойност над 96 000 лв. и касае имоти в Ягодово, два автомобила и дяловете му в две музикални дружества.

Според защитата парите за джипа са дадена от бабата на певеца, която е спестила от губерчета и дюшеци по време на работата й в кооперацията "Селска забрадка". 

Припомняме, при предишното заседание по делото на 26 септември стана ясно, че не е изготвена експертизата за задграничните пътувания на Ванко и на вещото лице беше даден едномесечен срок, за да я направи.

На 8 февруари сутринта, след като изтърпя присъдата си за сводничество, рапърът Ванко 1 напусна затвора в Пловдив.