Готов съм да вляза в затвора, ако се докаже, че съм виновен.

Това заяви в студиото на БНТ бизнесменът Христо Ковачки.

Припомняме, вчера прокуратурата повдигна обвинения срещу него за тежки данъчни престъпления.

Ковачки обяви, че не му се иска да вярва, че атаката срещу него е политическа и подчерта, че ако твърденията, че е протежиран от кръгове от тройната коалиция бяха верни, акцията срещу него нямаше да бъде с такъв мащаб.

Ковачки потвърди, че проверките в офисите на неговите фирми все още продължават.

Възможно е да има някакви нарушения, но е абсурдно да са големи 
                    Хр. Ковачки

Лично аз гледам много положителнона това, което се случва, защото няма основание за такива обвинения, няма основание за това, което се говори. Аз не бягам от отговорност и ако нещо съм сбъркал, съм готов да понеса финансова и наказателна отговорност, заяви Ковачки.

Възможно е да има някакви нарушения, но е абсурдно да са големи, защото ние нямаме задължения към данъчни служби, допълни още Коваки.

"В чисто политически план нещата се преиграват, не съм активен политик, нямам намерение да ставам политик, показвам активна гражданска позиция на човек, който се занимава с бизнес. Аз съм консултант, експерт, човек, който дава съвети на партия Лидер и смятам, че атаката срещу мен не е политическа", категоричен беше бизнесменът.

Ковачки отрече да познава Сретен Йосич, най-малкото да е бил в приятелски отношения с него, както и с Константин Димитров - Самоковеца.

В отговор на цитираното от Нанси Макълдауни, че олигарсите трябва да отидат в затвора, Ковачки заяви, че не се чувства като олигарх, а се чувства като човек, който работи и всичко, което е получил, е чрез конкурси и търгове.

"Убеден съм, че този случай ще завърши благоприятно за нас", отбеляза Ковачки и  посъветва българските политици да използват това, че на него му е предявено обвинение, да бъде положителен коз пред Брюксел, че нашата съдебна система работи сериозно.