Радио Пловдив

Асеновградският районен съд не уважи молбата на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, за промяна на мярката му за неотклонение „задържане под стража" с по-лека.

Магистратите назначиха тройна съдебна медицинска експертиза за установяване на здравословното състояние на арестанта, съобщи plovdivutre.bg.

Съдебен лекар, ендокринолог и кардиолог от УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив ще изследват здравето на ромския бос.

Пред съда защитникът му Даниел Ангелов поиска назначаването на експертизата на Кирил Рашков, като изтъкна основание за това много болести - сърдечни проблеми, диабет и други. Съпругата на цар Киро Костадинка също се оплака, че мъжът й е много болен.

До 21 декември медиците ще трябва да се произнесат, а ден по-късно съдът отново ще гледа мярка за неотклонение на Рашков.

На излизане от районния съд в Асеновград цар Киро показа среден пръст на медиите. Възмущението на хората от жеста му отново ескалира във викове „убиец", допълва радио Пловдив.

Преди това, на влизане, той напсува насъбралото се множество.

По думите на вуйчото на убития в Катуница Ангел - Веселин Христов, това е обичайното отношение на Рашков към катунчани. Той изказа опасения, че експертизата на ромския бос може да бъде купена или фалшифицирана.

Кирил Рашков е обвинен за закана с убийство.

Следващото заседание на съда в Асеновград ще бъде на 22 декември.