Седем убийства са извършени от началото на месец май, като по две от тях има разчленяване на трупа.

Това заяви началникът на сектор убийства Николай Спиридонов на пресконференция в Столична дирекция на полицията.

Един от най-фрапиращите случаи, разкрити от криминалистите, е свързан с откритите на 20 май в контейнери до блок 82 в "Западен парк" човешки останки.

При чувала са намерени останки на мъж с липсващи ръце, глава и гръдна кост.

На 21 май по вторични белези е установено, че жертвата е Атанас Христов Атанасов на 19 години от "Младост", обявен същия ден за издирване от майка си.

След множество разпити се установява противоречие в показанията на негов съученик от "119" училище. По единия от чувалите има следи, които сочат, че той е извършителят. По-късно момчето прави пълни самопризнания.

Той е завел полицаите във Витоша, където е заровил главата, ръцете и гръдната кост. Убийството е станало в жилището на задържания Н.И.А. - 19-годишен, в блок 76 в "Западен парк".

По разказа му убийството е извършено на 19 май, а смъртта е настъпила от удари с твърд предмет и наръгвания с нож, в областта на торса.

Н.И.А. каза, че разчленяването му е отнело 4-5 часа, след което опаковал частите на тялото и ги държал в хладилник до следващия ден.

Странното в случая е, че частта от гръдната кост е отстранена по начин, по който се правят медицински интервенции. В последствие тинейджърът признал, че е искал да стане лекар и се самообразова от Интернет как се правят операциите.

В дома му е намерен набор от медицински инструменти, с какъвто не разполага дори Съдебна медицина, по думите на Спиридонов.

Мотивът за убийството, по думите на извършителя е, че Атанас Атанасов му се е подигравал за много неща и извършителят от години е събирал неприязън към него.

Н.И.А. не е бил криминално проявен, бил е ученик със среден успех, а в деня, в който е арестуван, е трябвало да получи бележника си за завършено средно образование.

Според родителите му той е странял от тях и е бил затворен в себе си, но не е проявявал психични разстройства.

На трети май 74-годишен е подал сигнал в Трето РПУ, че е заварил съпругата си убита в къщи. Убитата е Радка Георгиева на 67 години, а за извършител е задържан внука й Р.И.П на 19 години.

Причина за смъртта е множество травми в областта на главата. Мотивът е битов скандал. На 9 май - служите ли на фирма ДИРСТ са открили в контейнер в квартал "Мусагеница" човешка ръка.

След претърсване в района е намерена и главата.

Гражданин е подал сигнал, че до реката между квартал "Мусагеница" и квартал "Младост" е намерен труп, като от торса липсват гениталиите.

Други части от тялото не са намерени.

На 12 май в понеделник в Седмо РПУ се явява жена, която обявява мъжа си за изчезнал от 5-ти май.

Служители на Седмо РПУ отиват в дома й, където дъщерята на жената е направила пълни самопризнания, че е убила доведения си баща Ивелин Караджов на 55 години.

При огледа са намерени гениталиите в буркан под дивана, както и сатър и нож, с които е извършено убийството.

31-годишната Вера Димитрова твърди, че е малтретирана сексуално от доведения си баща и от 6 до 9 годишна е била многократно изнасилвана.

За третото убийство на 15 май е получен сигнал за два трупа на 57-годишния Иван Висоцки и 59-годишната Иванка Димитрова. Телата са намерени в дома им.

Висоцки е убил съпругата си предишния ден и на 15-ти се е обадил на дъщеря си в чужбина, признал е за убийството и е казал, че слага край на живота си.

Дъщерята уведомява брат си, който е в България и именно той подава сигнал в полицията.

Другото убийство е от 19 май в квартал "Ботунец", където беше намерен убит свещеник.

Задържан беше 17 годишен, който твърди, че мотивът е битов скандал.

На 22 май, около 1 часа в 8 РПУ, Г.А.Л. на 62 години подава сигнал, че в състояние на афект е убил майка си - 93-годишната Люба Василка Чантова .

Причина за смъртта е черепна травма след удари. Началникът на сектор убийства съобщи за разкриването на едно убийство, което им отнело много работа.

На 2 март Трето РПУ е получен сигнал, че в контейнер в квартал "Разсадника" до блок 62 е намерен труп в чувал. Трупът е на жена и е изсъхнал, от което е установено, че е държан 3-4 месеца и в последствие е изхвърлен.

Причина за смъртта е удушаване, но голям проблем е било установяване на самоличността на жертвата.

В началото на май става ясно, че това е Капка Костадинова Атанасова на 41 години, която е живяла на семейни начала с И.В.И. на 39 години в апартамент в бл. 62.

Той е заложен на 13 май и прави пълни самопризнания. Заявява, че я удушил при скандал и е държал трупа 4 месеца на диван до леглото си.