Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов е послушал съвета на своя лидер Бойко Борисов и днес вече говори с ясни факти.

Цветанов обясни пред журналисти в парламента, че разполага с класифицирана информация, но все пак може да разкрие следното.

"Има справка, която е изготвена от ГДБОП. Тази справка е изпратена по компетентност на главния прокурор на Република България и касае действия, свързани с натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов", разказа бившият силов министър.

По думите му Сотир Цацаров е разпределил по компетентност въпросната справка на съответна прокуратура, но той не знае коя е тя.

"Ако тази справка беше разгледана в дебатите за номинациите за зам.главен прокурор, смятам, че главният прокурор нямаше да даде това предложение за Борислав Сарафов", предположи още Цветан Цветанов.

"Това, което излезе публично от разговорите на Камен Ситнилски (бивш член ва ВСС), е едно десертче спрямо основното ядене, което има за Борислав Сарафов", изтъкна още веднъж Цветанов, позовавайки се на справката, която познава.

"Премиерът в миналото и наш лидер Бойко Борисов е абсолютно прав, че не трябва да се атакуват институциите", обясни защо днес разкрива такива данни още бившият министър на вътрешните работи. Той похвали и главният прокурор Сотир Цацаров, който вчера е казал - "Цветанов да даде конкретика".

Заместник-председателят на ГЕРБ категорично отхвърли твърденията на Делян Пеевски, че е настоял за това прокурор Ася Петрова да бъде назначена за заместник на Цацаров. "Разбира се, че няма нищо вярно от това, което казва Пеевски", отсече Цветанов.

Той дори увери, че никога по време на управлението си не си е позволявал дори и да взема отношение при избора на главен прокурор и на неговите заместници. Вторият в ГЕРБ увери, че не е поискал медиен чадър от никого и за никого.

Цветанов обаче е силно притеснен за съдбата на бивши служители на ГДБОП и му е много неприятно.

"Служители в ГДБОП, които служиха на държавата и дадоха всичко от себе си, за да излиза истината, днес държавата има отношение към тези хора като към престъпници.
Такъв е колегата Вальо Цоновски и всички знаете, че е лишил семейството си и всички негови близки приятели само и само да работи за държавата.
Станимир Флоров е отстранен, махнати са и зам.-директорите Трифонов, Бранимир и началникът на отдела за корупцията, където всъщност са работили", обясни Цветан Цветанов.

Той отново критикува сегашния МВР шеф Цветлин Йовчев, като го обвини, че унищожава, закрива министерството и го прави един безплоден орган, който ще може да работи само като обслужва олигархията и всичко това, което се върши като задкулисие.

Цветан Цветанов няма никакви опасения за своето политическо бъдеще, а кой ще бъде зам.-председател на партия ГЕРБ ще стане на партийния форум тази неделя.