Премиерът Бойко Борисов събра рано сутринта представители на парламентарно представените партии, както и здравния министър Петър Москов и социалния министър Ивайло Калфин на председателски съвет в кабинета на Цецка Цачева.

Целта на разговорите е министър-председателят да издейства подкрепа за предлаганите от Министерския съвет реформи в сектор Здравеопазване и по отношение на пенсионирането.

Припомняме, днес е и сакралната дата 1 юли, когато патриотите трябва да обявят дали оттеглят подкрепата си за управлението или не.

По-рано пред БНТ Валери Симеонов обяви, че окончателно решение патриотите ще дадат до петък.

Премиерът Борисов не даде подробности за коментарите по време на днешния председателски съвет, като обясни, че бърза за заседанието на Министерския съвет.

Мълчание запазиха и министрите Петър Москов и Ивайло Калфин.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров коментира пред медиите срещата с премиера. Той е поискал двамата министри да проведат среща с националистите и да ги запознаят с идеите си за реформа, тъй като от „Атака" научавали за плановете на управлението от медиите. Сидеров иска да знае дали действително ще се приватизират болници. Това, което чувам, за мен е тревожно, подчерта лидерът на националистите.