Дали действително ще се приватизират болници настоява да знае лидерът на „Атака" Волен Сидеров, който коментира пред медиите в парламента днешната среща с премиера.

Припомняме, премиерът Бойко Борисов събра рано сутринта представители на парламентарно представените партии, здравния министър Петър Москов и социалния министър Ивайло Калфин на председателски съвет в кабинета на Цецка Цачева. Целта е министър-председателят да издейства подкрепа за предлаганите от Министерския съвет реформи в сектор Здравеопазване и по отношение на пенсионирането.

Сидеров е поискал двамата министри да проведат среща с националистите и да ги запознаят с идеите си за реформа, тъй като от „Атака" научавали за плановете на управлението от медиите. Това, което чувам, за мен е тревожно, подчерта лидерът на националистите, коментирайки информацията за приватизация на лечебните заведения. Това са крайно либерални мерки, които ще влошат и без това системата на здравеопазването, допълни той.

Не било ясно и какво се иска за пенсионната реформа. За краткото 20-минутно заседание не можело да се обсъдят всички въпроси. Двамата министри говорели така, сякаш всичко е обсъдено с парламентарните групи и очаквали само подкрепа. „Атака" е против такъв подход. Калфин и Москов обещали, че ще разговарят с националистите.

Волен Сидеров е притеснен, че идеите на кабинета по-скоро водят до разслоение, а не до обединение на обществото. „Атака" иска да има безплатно здравеопазване и да се върне държавният статут на болниците, а не те да са търговски дружества.

Страната ни щяла да се превърне в латиноамерикански тип държава, а не социална, както е записано в Конституцията, според атакистите.

Сидеров обясни, че двамата министри били лаконични по време на срещата. Търсели подкрепа, за какво обаче не станало ясно на „Атака". Петър Москов намекнал, че може да се преразгледа идеята за приватизация на болниците.