Русия ще достави военна и друга помощ на Ирак и Сирия в борбата срещу тероризма, обяви руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на международна конференция за Ирак в Париж, предаде ИТАР-ТАСС.

Той подчерта, че Москва също предоставя помощ на Египет, Ливан, Йемен и Йордан.

Не са приемливи двойните стандарти в борбата срещу терористите, категоричен бе той и добави, че „няма добри и лоши терористи".

Лавров подчерта важността на това, че вече терористичните организации окупират петролни полетa и после продават петрола през канали, които са създали.

По думите му Русия е представила предложение на Съвета за сигурност на ООН за комплексно обсъждане на проблемите в борбата срещу тероризма в Близкия изток и Северна Африка.

Призовахме за започване на детайлен, дълбок анализ на ситуацията в Съвета за сигурност на ООН. Много от моите колеги, включително арабските държави, обявиха, че проблемът с тероризма трябва да бъде разгледан мащабно, като се вземат всички фактори без изключение, които влияят за утежняване на ситуацията, включително финансовите и оръжейни потоци", обясни руският топ дипломат.