Всичко е политическо, няма спор.

Това заяви Алексей Петров, който бе изведен за кратка почивка, която си даде Софийски градски съд, преди да започне защитата на другите обвиняеми.

В 14 часа започна заседанието на Софийски градски съд, на което се гледа поисканият от прокуратурата постоянен арест за 7 от задържаните в операция „Октопод".

Запитан дали вярва на премиера, той отговори: Да, вярвам, че министър-председателят е бил подведен.

По-рано, на влизане в съда, Петров заяви, че в атаката срещу него стои вътрешният министър Цветан Цветанов.

На журналистически въпрос дали има нещо общо с "Октопода" Алексей Петров отговори: „Само господин Цветанов, с политическите си репресии, има нещо общо".

Петров е категоричен, че не се занимава с нищо от това, в което го обвиняват.

Нямам нищо общо с Наглите, 20 години съм работил за държавата, допълни бившата барета.

От думите му стана ясно, че е бил бил внедрен в „Лев Инс", „Такси-С-Експрес" и „Болкар" по време на правителството на Иван Костов.

Във връзка с работа ми трябваше да постигна определени статуси в тези дружества, заяви бившата барета, който се възползва от правото си на последна дума пред съда и отрече обвиненията срещу него да са верни.

Моля да не приемате справката от ДАНС, тъй опитът, който имам в службите за сигурност, ми дава основание да кажа, че обвинението се основава на изфабрикувана информация по т.нар. от мен посттоталитарен модел, изтъкна той по време на заседанието на Софийски градски съд, което трябва да реши за искания от прокуратурата постоянен арест за Петров и останалите шестима обвинени след акцията „Октопод".

Не съм имал никаква дейност в тези дружества, освен тази, която ми е възлагана от Национална служба "Сигурност", допълни Петров.
Той припомни, че във връзка с изпълнение на служебните си задължения дори е награждаван с почетния знак на МВР.

Повярвайте ми, изпълнявал съм много роли, но никога не съм изпълнявал ролята на ръководител на организирана престъпна група, още повече с тези хора, с които съм обвинен, подчерта Алексей Петров.