Още не е ясна съдбата на работниците, които останаха под руините на срутилия се хотел в комплекса „Слънчев ден". Неизвестно е тяхното състояние.

Уж готвели реконструкция на хотел „Вероника", а не за нов строеж
Още...

Използвани са термо-камери и спасително куче на БЧК. Започва работа и с тежката техника, която много внимателно да разчисти отломките.

От близките и сродници, които са се струпали наоколо, тръгна опасението, че под руините може да има и четвърти човек.

Ръководителят на спасителната операция Тихомир Тотев заяви пред Нова телевизия, че се издирват живи хора.

Самоличността на работниците е потвърдена. Загиналият и издирваните са Тодор Димитров, Манол Манолов, Борислав Асенов. Необходимо е да се доуточни фамилията на последния затрупан работник, съобщи БГНЕС. Малкото му име е Йордан.

От спасителните екипи на този етап не коментират слуховете за четвърти човек.

Поредица от грешки при рушенето на хотела откри шефът на строителната камара
Още...

Директорът на варненската пожарна заяви, че няма никаква надежда и шансове за оцеляването на работниците.

Малко по-късно телефонът на един от издирваните работници - Манол Манолов, е започнал да звъни. Именно заради това багерите временно са спрели работа. Предполага се, че телефонът на Манолов е в джоба му.

Спасителните екипи са започнали да звънят и на телефона на друг от издирваните - Тодор Димитров, с надежда и той да бъде чут. Спасителите се надяват по този начин да открият къде са затрупаните работници.

Към момента липсват каквито и да е писмени данни относно броя на хората, които са работили, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.
Още...

Припомняме, вчера стара сграда се срути и затрупа работник в комплекса "Слънчев ден" вчера вечерта. Комплексът се намира в близост до морската столица, в курорта „Св. Св. Константин и Елена".

От полицията уточниха, че става въпрос за стар хотел, който в момента не е действащ. Сградата е била в процес на разрушаване, като за целта е била наета частна фирма. По време на разрушителните дейности е настъпило внезапно срутване. От полицията посочват, че причините за това все още не са ясни.

Работници и близки на издирването обясняват за лице Георгиев, което ге и наело и е ръководело операцията по срутването. Няма обаче никакви документи за неговата самоличност. Вероятно става въпрос за под-под- изпълнител на фирмата, наета за извършване на дейностите.

Сигналът за инцидента е подаден вчера около 18.10 часа вчера.

Загиналият и затрупаните работници са служители в частната фирма. От полицията във Варна подчертаха, че отново става въпрос за трудова злополука - втората за вчерашния ден. Образувано е досъдебно производство по случая.

Имало забрана за достъп до сградата на бившия хотел, била се наклонила
Още...

За работниците е установено, че не са имали трудови договори с нито една от фирмите, които били ангажирани със срутването на хотела. В представената документация не е имало разрешително за събаряне, а е била предвидена реконструкция.