От началото на деня до 13.00 часа пожарната служба в страната са реагирали на 116 сигнала за произшествия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към момента служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" участват в локализирането и ликвидирането на 44 пожара.

Продължават усилията на видинските пожарникари и служители на местното горско стопанство за потушаване на огнената стихия в землището на с. Киреево, близо до границата ни със Сърбия. Огънят е обхванал около 2000 дка смесена гора, сухи треви и храсти. На територията на нашата страна пожарът е локализиран, като се доизгасяват отделни огнища.

Все още не е овладян огънят, възникнал вчера между бургаските села Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. В локализирането на стихията участват 8 пожарни екипа, полицаи, горски стопани, служители на община Средец и доброволци. Пожарът се развива с два фронта на площ от 10 000 дка. Към момента няма непосредствена опасност за населените места в района.

Около 1000 дка сухи треви и смесена гора горят край с. Тополица, община Айтос. В ликвидирането на пожара участват 4 пожарни екипа. Огънят напълно е унищожил 30 дка иглолистна гора, фургон и вила.

Пожарът в местността "Бели бор" в Рила планина е локализиран от три страни. В гасителните действия днес участват 130 души. Летателната техника е в готовност и при необходимост ще се включи в гасенето. През нощта не е допуснато разрастване на площта на пожара.

Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19 август в местността "Празна торба" в близост до Илийна река в Рила планина. В района на този пожар днес работят 16 пожарникари и спасители и 10 служители на РДГ - Благоевград.

Ликвидиран е пожарът, възникнал в землището на селата Тополница, Дяково и Делян. Наблюдение на района се осъществява и днес от екип на Горското стопанство. Огнената стихия унищожи 3500 дка сухи треви и храсти и около 350 дка смесена гора.