Тези хора са наглеци, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод изказванията на президента, че поне десет дипломати от списъка на агентите са изпратени от правителството на ГЕРБ.
От думите на премиера обаче не става ясно, към кого е отправено това "наглеци".

В Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет, премиерът коментира и призивите да бъдат отстранени агентите на бившата Държавна сигурност от МВР, съобщава БНР.

Георги Първанов:
Явно има проблеми в управлението и ще трябва да се търси начин да се разлаят кучетата.
      Още...

Според него не е същото цялата ти кариера да е минала в службите на сигурност или да си изпратен да представляваш държавата като дипломат в чужбина:
"Що се касае за МВР, едно е да си в службите за сигурност и твоята кариера да е протекла там, съвсем различно е да отиваш и като дипломат да представляваш държавата".

В поредната размяна на реплики Борисов призова президента Първанов да даде коментар по друга тема - какви финансови договорености са били сключени с Русия за АЕЦ „Белене".
Именно това ни създава проблем с руската страна в момента, каза Борисов. 

Бих искал г-н Първанов да коментира цената на "Белене" и по-точно, вече за десети път питам, когато са подписвали договора за „Белене", какво са се разбрали за така наречения инфлационен индекс? Колко пари да струва, защото това е основният ни спор с руснаците. Какво са се разбрали, да назове цифрата и по кой критерий ще се съответно вземе решение за тази цифра, заяви Бойко Борисов.

Борисов отново декларира, че ако парламентът приеме съответните закони, е готов да поеме водеща роля и да се раздели с всеки, който е бил свързан с бившата Държавна сигурност, независимо от поста му.