Американски дипломати призовават азиатските страни да подкрепят икономическите санкции срещу Русия, пише Wall Street Journal, позовавайки се на високопоставен представител на Държавния департамент.

С подобна цел американски дипломат вече е провел среща с представители на администрациите и частния сектор на Китай, Южна Корея и Сингапур. Целта на разговорите била да се съобщи какво е направено, да се отговори на въпроси и да се потърси подкрепа.

Надяваме се страните от този регион, които включват множество важни финансови и търговски центрове, да се присъединят към нас във връзка с натиска срещу Русия, коментира дипломатът пред медии в Сингапур.

Подобни въпроси той ще обсъди и в рамките на визитата си в Япония.

В същото време представител на външното министерство на Южна Корея коментира пред изданието, че независимо от факта, че Сеул не подкрепя присъединяването на Крим към Русия, министерството не е разпореждало да се въвеждат санкции срещу Русия.

Припомняме, САЩ въведоха санкции срещу няколко руски банки, сред които Банка Москва и ВТБ. Европейският съюз също прие редица икономически санкции, които ще бъдат обявени утре - 31 юли.