БСП призова зам.-шефа на ГЕРБ Цветанов да се оттегли от участие в изборите, докато не изчисти името си след сигнала за незаконно подслушване на политици от страна на МВР, по опеката на ексвътрешния министър.

Повод за това искане на социалистите са думите на самия Цветанов по повод разследвания си бивш колега Мирослав Найденов - никой от ГЕРБ няма да участва в избори, докато не изчисти името си.

В декларация на ръководството на БСП се отправят остри критики към Цветан Цветанов, проследявайки целия му мандат на министър.

Според социалистите, ако дори част от информацията за подслушването се окаже вярна, това ще е най-големият скандал в новата история на България.

От БСП призовават всички държавници и политици, журналисти и бизнесмени да реагират остро на опита на бившия вътрешен министър да сложи гриф „секретно" и върху тази „папка", като се опита да потули истината с политически декларации за своето бъдеще.
Припомняме, по-рано днес Цветанов обеща да се оттегли от политиката, ако сигналът, внесен в прокуратурата се окаже верен.

Социалистите искат още от ексминистъра да се извини на гражданите, тъй като „той е политикът, нанесъл най-много вреди на държавността".
Според БСП Цветанов е демонстрирал „изключителен цинизъм дори при сдаването на поста си, заобикаляйки се с жертви на организираната и битовата престъпност".

Левицата определя поведението му за неадекватно при „омаскаряването на хора и гилдии", което било политика на кабинета „Борисов" четири години.

„Докато беше начело на МВР, Цветанов обяви, че начело на протестите стоят криминални структури и го използва, за да разпореди разработки на лидерите на протестиращите.
А след това от ГЕРБ побързаха да финансират създаването на клонинги, оглавявани от Стоичков, които да отклоняват гласове на предстоящите избори", се казва още в декларацията на БСП.

Министърът на вътрешните работи Петя Първанова е разпоредила да бъде оказано пълно съдействие на прокурорите от Специализираната прокуратура и Софийската градска прокуратура във връзка със започналата в МВР проверка.
Екипът от прокурори започна работа веднага, след като главният прокурор връчи на министъра на вътрешните работи разпореждането за извършване на проверката, уточняват и от пресцентъра на МВР.