Изключвам причина за убийството да е нейната работа. Това каза на пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов и определи Татяна Стоянова като изключителен професионалист.

Тодор Попов допълва, че Стоянова е била "обикновен общински служител с малко по-важни функции", но никога решаващ фактор. Основната й дейност се е състояла в това, да координира дейността на всички звена и да отговаря за комуникацията на общината с медиите.

Той отказа да коментира сигнала, за който съобщи по-рано днес генерал Атанас Атанасов, за корупционни сделки между МВР, Общината и други кръгове в Пазарджик:

По думите на кмета, Татяна Стоянова е била застреляна с повече от пет куршума, което говори за жестокост.
Припомняме, началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова бе застреляна снощи около 18.30 ч. пред дома си. Според първоначалните информации Стоянова е застреляна с два куршума в гръб.

Попов обаче обясни, че не знае подробности за личния живот на служителката си, тъй като не е бил толкова близък с нея. "Не е споделяла нито с мен, нито с други колеги да е
получавала някакви заплахи или да е имала някакви притеснения в подобна посока", каза още кметът на Пазарджик.

Той отбеляза, че не приема случилото се като заплаха за себе си. "Ако някой искаше с мен да се занимава, нямаше да бъда тук в днешния ден тук", каза Попов. Според него той не е давал поводи за заплахи, а и никога не бил получавал такива.

По отношение на сделките в общината всичко е наред, увери Попов. Общината нямала някакви големи обществени поръчки, нито големи икономически интереси.

Силно се надявам и имам уверението на разследващите, че ще направят всичко възможно да разкрият кой и защо е извършил това, добави Тодор Попов.