С половинчасово закъснение под проливния дъжд между Министерски съвет и президентството започна протестът срещу използването на ГМО.

Протестиращите са около 150 - 200 души при засилено полицейско присъствие.

Парламентарната комисия по околната среда и водите прие на днешното си заседание проекторешението на ГЕРБ за налгане на 5-годишен мораториум върху закона за ГМО.
Още....

Многото униформени са дошли заради недоразумение - столичната община е разбрала късно за протеста и за всеки случай е изпратила много полиция.

Със скандирания „Не на ГМО", „Чиста земя - здрава храна" и „България не е опитно поле" недоволните еколози изразиха своя протест срещу намерението за въвеждане на генномодифицирани организми в земеделието.

Борислав Сандов, един от организаторите на протеста, посочи, че в момента много от страните, в които се оглаждат такива храни, се опитват буквално да се отърват от тях. Такива страни са Гърция, Турция, Унгария и др. Той изрази недоумение защо България не е категорична по въпроса и се налага 5-годишен мораториум.

Протестиращи очакват решението на парламентарната комисия, която в момента заседава. Те са категорични, че няма да спрат с протестите, докато не бъдат забранени генномодифицираните организми у нас.

С плакати „И вашите внуци ще са мутанти" и „Не искам ГМО за детето си", „ГМО = търговия със здравето ни", протестиращите изразяват недоволството си от политиката на кабинета.

Някои от протестиращите носеха плакати със снимките на Евдокия Манева, Нона Караджова и Мирослав Найденов и настояваха за оставката им.

Еколози излязоха на протест срещу ГМО и във Велоко Търново и Пловдив.

Това е пети пореден протест на еколози и неправителствени организации. Снощи, в Централните хали се състоя импровизиран протест, при който еколозите хвърляха марули срещу закона.