Зам.-шефката на Софийския градски съд (СГС) Богдана Желявска подаде оставка. Това потвърдиха за News.bg от пресслужбата на съда.

Желявска е подала заявлението си за оставка като зам.-председател на съда и заедно с него е посочила мотивите си. От пресслужбата на СГС обясниха, че не са запознати с мотивите и не могат да ги коментират.

Припомняме, новият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска цялото ръководство на СГС да бъде отстранено по повод скандала "Червеи".

Преди седмица и.ф. председател на СГС Владимир Йорданов отне правомощията на Желявска и на другата заместничка на съда Петя Крънчева. Преди това оставки подадоха съдиите Николай Димов и Иво Дачев.

Владимир Йорданов оглави Софийски градски съд, след като Владимира Янева бе отстранена. В края на февруари Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу Янева и срещу зам.-председателката Богдана Желявска. Янева бе отстранена заради започнало разследване срещу нея по скандала "Червеи", а срещу Желявска е образувано дисциплинарно производство заради проблемите със случайното разпределение на делата.

От старото ръководство на СГС към момента остава единствено съдия Петя Крънчева.