"Поискаха моята оставка и днес аз я давам".

Това каза кметът на Варна Кирил Йорданов по време на пресконференция във фоайето на общината. Варненският кмет обяви решението си на фона на поклонението пред тленните останки на Пламен във варненската църква „Света Петка", за когото каза: "Пламен направи страшна стъпка в живота си".

Йорданов посочи, че оставката му ще е в ущърб на хилядите граждани, които преди дни са му дали доверието си.

„Убеден съм, че зад исканата ми оставка не стои улицата. Това не е гласът на улицата", изтъкна градоначалникът и подчерта: "Варна постигна много през последните години, втори сме по ниска безработица след София, изградили сме страшно много неща, които са от полза за варненци и всичко сме постигнали с наши, варненски средства".

Кирил Йорданов благодаря на варненци за гласуваното му доверие четири пъти, както и на близките и семейството си, до които сега ще бъде по-често близо.

"На града пожелавам от цялото си сърце разум и по-добро бъдеще", каза още Кирил Йорданов.

Стана ясно, че оставката си той е депозирал в деловодството на Общината, чрез което тя ще бъде придвижена до Обществения съвет, тъй като в момента, както обясни Йорданов, няма къде да я даде.

Припомняме, на последните местни избори Йорданов беше подкрепен от ГЕРБ, които обаче преди дни официално оттеглиха подкрепата си за Йорданов.