Около 3000 души от провеждащия се тази вечер в центъра на София протест срещу избора на Делян Пеевски се пренесоха пред НС около 21 часа, където освен скандирания против Пеевски, се появиха и редица други - срещу енергийната мафия, олигархията, която се е настанила във властта, както и срещу всички управлявали България последните 10 години.

Протестът, който продължава вече 4 часа, е подчертано мирен, въпреки някои опити за провокации. Припомняме, според данни на пресцентъра на МВР, в протеста днес са взели участие общо около 10 000 души, няма данни за инциденти и задържани.

В един момент, част от множеството се отправи по познатия маршрут  - от Народното събрание към Орлов мост, блокирайки по този начин кръстовището на „Орлов мост" и СУ.

На призива „Хайде към Орлов мост", част от протестиращите иронично отговориха с викове „Стоичков. Стоичков", намеквайки за неуспешния предизборен опит на Студентски съюз да използва името и имиджа на Стоичков в своя полза.

Движението в посока „Цариградско шосе" се отбива в посока бул. "Алея Яворов", тъй като центърът е блокиран. 

По-късно, протестиращите са се върнали пред НС. Те скандират "Кой не скача е червен". Съобщава се за хвърлена бомбичка, която е паднала отвъд загражденията, няколко запалени факли, както и ролки тоалетна хартия. Органите на реда не реагират на опитите за провокация.

Постепенно, броят на хората намалява и към 23 часа, пред сградата на Парламнента са останали около 200-300 души.