Сергей Станишев ще съди Цветан Цветанов за клевета.
Причината - вчерашният опит на бившия шеф на МВР да внесе в прокуратурата сигнал срещу червения лидер, че си е купил поста като шеф на ПЕС.

Двата материала са озаглавени „Как се става шеф на ПЕС?" и „С подкуп ли Станишев стана шеф на ПЕС?".
Прокурорите обаче подчертали, че това не е в тяхната компетенция и върнали сигнала на Цветанов, който от своя страна го предостави на журналистите.

Станишев коментира по време на пресконференция в централата на партията и готовността на ГЕРБ да внесат този сигнал днес при главния прокурор.

Мен този сигнал много ме радва, защото аз искам незабавно прокуратурата да разследва този сигнал, защото тук става дума за моето добро име и това на ПЕС, заяви Станишев.
Според него предизборният щаб на бившите управници е в паника, че губят изборите и се надяват по този начин да се спасят.

В своята наглост Цветанов набеди лидерите на над 30 партии в Европа и няколкостотин делегати, които ме избраха. Така той набеждава в корупция и президента на ЕП, социалдемократите в цяла Европа, подчерта още соцлидерът.

Този човек разбира ли какво направи с това свое действие, недоумява още той, подчертавайки, че Цветан Цветанов е най-дискредитираният политик в България, който се оказа най-големият нарушител на закона.

Той добави и че ако същите твърдения, които вчера Цветанов изказа, сега се съдържат в сигнала на ГЕРБ като партия, всички, които са участвали в съставянето на този сигнал ще бъдат съдени не само за клевета, но и за набедяване.

Станишев подчерта и че е готов, ако го извикат в прокуратурата, още днес да отиде и да даде обяснения. Същото трябва да направят и всички останали, свързани със сигнала.
Цветанов, за да спасява собствената кожа и за да отвлича вниманието, забърква в това една от най-авторитетните европейски организации, възмути се още той.

В последния ден от кампанията БСП засипа главния прокурор със сигнали.
БСП и цялата опозиция ще направим всичко възможно и невъзможно, за да могат гражданите да гласуват по съвест за този, на който имат доверие, закани се лидерът на червените.

Той сподели, че по време на кампанията видял много страх у хората, които били заплашвани с уволнение.

Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който злоупотреби със служебното си положение, за да попречи на нормалното протичане на вота, подчерта Станишев.

Първият сигнал, който са изпратили до Сотир Цацаров е свързан с „плануван" изборен туризъм в бази на МВР и други държавни заведения, като се разкриват секции в хотелите.

Червените настояват и прокуратурата да провери транспортните фирми, които ще извозват бюлетините. Според данните на БСП техните собственици са приближени до Бойко Борисов и компания и са в готовност да подменят вота по пътя от едната точка до другата.

Припомняме, по-рано днес БСП лидерът обяви също така, че се отказва от своя имунитет и призова Цветанов да стори същото.
В момента само кандидат-депутатският имунитет на бившия вътрешен министър осуетява разследването на прокуратурата срещу него по СРС гейт.