Обща дясна парламентарна група ще е факт до края на месеца. Това твърди депутатът от Българска нова демокрация Николай Свинаров.
По думите му преговорите са в ход.

Изказването на лидера на БНД идва часове след като тримата депутати от ССД напуснаха парламентарната група на БНД, а единият от тях - Борислав Българинов изрази надеждата си действието им да се превърне в катализатор за дясно обединение.

По мнението на Николай Свинаров дясното единство трябва да се осъществи още в рамките на този парламент.

То трябва да се извърши не за миноритарно присъствие като опозиция в следващото Народно събрание, а „за да изпълни реални управленчески решения", каза Свинаров, цитиран от Русе.инфо.

ПГ на БНД бе сформирана от група депутати, които напуснаха НДСВ в средата на мандата на този парламент и в момента се намират в опозиция. Те учредиха и своя партия.

Николай Свинаров обаче обяснява, че на този етап партията му работи преди всичко на областно ниво, за да учреди своите структури.
Той не посочва конкретни парламентарно представени партии, с които евентуално това обединение да бъде направено.

"България има нужда от поне два мандата дясноцентристко управление и ние искаме да бъдем от партиите, които ще бъдат решаващ фактор при следващото управление на страната."

Що се отнася до това реформиране или преформатиране на политическото пространство, на нас ни е малко трудно да заявим още какво мислим за формацията "България напред"...", казва той и добавя, че тя е наскоро учредена и единствено ВМРО има ясна позиция в страната.
Труден коментар може да се направи за "Лидер", допълни Свинаров.

По думите му в БНД има политическо решение да не участва в коалиция с нито една от трите партии в управляващата коалиция на следващите избори - нито с БСП, нито с ДПС, нито с НДСВ.