Директорът на националното следствие Бойко Найденов категорично отрече твърденията на Евелин Банев - Брендо, че е притискал негов съкилийник да свидетелства срещу разследвания за финансови измами Банев.

Бойко Найденов направи уговорката, че едва ли си заслужават подобни твърдения да бъдат изобщо коментирани.

"Това е смешно", посочи Найденов и повтори няколко пъти, че доказателства не се събират по този начин.

По думите му важно е не точно какво прави Брендо, а защо го прави.

Най-вероятно, по думите на Найденов, на Евелин Банев - Брендо да са му подхвърлили някакъв лист, който да прочете и за който той дори не знае за какво става въпрос.  

"По-интересно е кой и защо?", попита директорът на следствието.

"Може би играта е на по-високо ниво, аз мисля така", коментира Бойко Найденов и допълни, че той и колежката Маргарита Попова са установени служители: "аз нямам някакво особено самочувствие... за някой друг става въпрос."

Директорът на националното следствие обясни, че във визирания от Брендо ден е участвал в международна конференция и е имал среща с вицепремиера Плугчиева и представители на ОЛАФ.

Той изрази и недоумение, че е намесено именно му като прокурор, при положение, че за периода, за който говори Брендо, вече е оглавявал следствието.

Според Бойко Найденов не се налага да се прави специална проверка, която да установява истинността на казаното от Банев.