Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е уверен, че проблемите със строителството на „Южен поток" в България ще бъдaт решени и проектът ще бъде реализиран по график, съобщава ИТАР-ТАСС.

"Въпросът с България носи работен характер, той се обсъжда, решава се между компаниите, които са учредили съвместна проектна компания и извършват по-нататъшни действия по избора на подизпълнители", отбеляза Новак.

Министърът добави, че "всичко това са чисто работни въпроси, те се обсъждат. Мисля, че всичко там ще бъде нормално и проектът ще бъде изпълнен точно по график. Въпросите са разрешими", изтъкна Новак.

Енергийният министър заяви, че Унгария се обърнала с молба към „Газпром" за увеличаване на доставките на газ за унгарските подземни газохранилища. По думите му газовият гигант разглежда тази молба. Новак е уверен, че руската газова компания ще откликне на молбата.

По-рано днес Газпром" и австрийската петролно-газова корпорация OMV подписаха във Виена споразумение за изграждане на австрийския участък от "Южен поток".