Нов таен видеоклип със забележки на републиканския кандидат-президент Мит Ромни се появи в САЩ. В него бившият губернатор на Масачузетс и претендент за Белия дом заявява, че палестинците са се ангажирали с унищожаване на Израел, съобщава Би Би Си.

Пред спонсори на кампанията си той заявява, че Близкият изток "ще остане нерешен проблем ...".

Видеото е от същото събитие, на което е заснет и публикувания вчера клип, в който Ромни казва, че почти половината от американците "смятат, че са жертви."

Разпространените видеоклипове стават публично достояние седем седмици преди президентските избори в САЩ.

Новите кадри бяха публикуван днес на интернет страницата на либералното разследващо списание Mother Jones, което заяви, че е клиповете са заснети по време на набирането на средства за кампанията на републиканеца в Бока Ратон, Флорида.

От видеото се вижда как Ромни заявява, че палестинците са "ангажирани с унищожаване и отстраняване на Израел".

"Палестинците нямат никакъв интерес да се установи мир", казва той, добавяйки, че "постигането на мир е почти немислимо".

В друг клип, бившият губернатор на Масачузетс показано обсъжда ядрената програма на Иран, като предупреждава, че самата Америка може да бъде под атака.

"Ако бях Иран - луд фанатик, бих казал, да дадем малко материали за ядрена бомба на Хизбула, да ги занесе в Чикаго или на друго място, и след това, ако нещо се обърка, или Америка започне да действа, ние ще просто кажем: "Знаете ли какво? Ако не се оттеглите, ние ще задействаме атомна бомба", казва Ромни пред спонсорите си.

В понеделник, списанието Mother Jones публикува друг клип от същата среща за набиране на средства, в която Ромни омаловажи тези, които ще гласуват за неговия съперник от Демократическата партия - президента Барак Обама.