Адам Ланза, който уби 26 души в училище в американския щат Кънектикът през декември 2012 г., е имал допълнително още няколко оръжия и стотици патрони, които не е използвал, според публикуваните документи от съда, предаде Ройтерс.

Припомняме, през декември 20-годишният Ланза уби майка си преди да убие 20 деца и 6 учители в училище в град Нютаун, щатът Кънектикът. След това самият Ланза се самоуби.

Официалните власти в Кънектикът публикуваха десетки страници от проведеното разследване. Информацията бе изнесена след изтичане на 90-дневния срок от заповедта за обиск на имуществото и жилището на Ланза.

СиЕнЕн информира, че в спалнята на Ланза е бил открит тайник с оръжия. От документите става ясно, че в къщата е имало повече от 1400 патрона.

Позовавайки се на разкритата информация, NBCNews отбелязва, че са били открити книги в дома на Ланза, които показват основните начини при използване на оръжие. Също така става ясно, че Ланза рядко е напускал дома си и е бил запален по видеоигри.

Документите от съда показват, че по-малко от 5 минути са били необходими на Ланза да влезе в училището да застреля 26-те и да се самоубие.

Кървавата баня доведе до дебат за контрола върху притежанието на оръжие в САЩ.