Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че не може да се сложи полицай на всеки ъгъл, а и това не било необходимо.

Градоначалникът коментира вчерашното убийство на 12-годишно момче, намушкано смъртоносно от по-голям свой приятел.

Усилията за осигуряване на по-голяма сигурност също са изключително важни. В момента основните ни дейности са съсредоточени върху охраната на места, на които се събират по-големи групи хора - паркове, градини както от страна на общинска полиция, така и от страна на МВР и СДВР, а така също и изграждането на видеонаблюдение", подчерта още Фандъкова.

Тя допълни, че в момента Столична община изгражда видеонаблюдение на седем места в централни паркове и градини. Камерите вече са поставени пред Народния театър, поставят се и в градинката при Руската църква.

До 10 септември тази програма ще приключи, имаме център за наблюдение в Столична община", съобщи столичният градоначалник.

По думите й за станалото вчера, определено става дума за криминален случай. Кметът на София подчерта, че на младите хора трябва да се отделя повече внимание. Децата трябва да имат и ангажименти, и занимания.

Въпрос е и на взаимоотношения, много психологическа подкрепа - професионална работа на педагогически съветници, на психолози в училище", коментира тя.