Докато шести ден продължава заложническата драма в щата Алабама, повече детайли излязоха на бял свят за похитителя, който е описван от съседи като изолиран човек с няколко приятели и никакви близки роднини, съобщава АП.

Припомняме, на 30 януари 65-годишният Джими Лий Дайкс застреля шофьор на училищен автобус в градчето Мидленд сити, след което взе дете за заложник, което държи шести ден в подземен бункер в имота си.

Все още продължават опитите на полицията и спецчасти в САЩ да спасят отвлеченото 5-годишно дете, като парламентьори водят преговори с похитителя през тръба, служеща за отдушник.

Съседите разкриха подробности около Дайкс. Според тях той веднъж е бил куче до смърт с метална тръба, заплашвал е да застреля деца заради проникване в неговия имот и е патрулирал из имота си през нощта с фенер и оръжие.

Не се съобщава какви са исканията на 65-годишния Джими Лий Дайкс, а според полицията няма никаква връзка между детето и Дайкс.

Вчера погребаха застреляния шофьор. Преди близо седмица Дайкс се качил въоръжен в автобуса и поискал да вземе две деца за заложници, но шофьорът се опитал да защити децата и бил застрелян.

65-годишният мъж е ветеран от Виетнам и бивш шофьор на камион. След като приключва военната си служба той има спречквания със закона.