Палестинските власти съобщиха, че най-малко 16 души са загинали и 160 други са били ранени при атака срещу оживен пазар в близост до Газа сити, предадоха световните информационни агенции.

Данните са на палестинското здравно министерство. Говорител на израелската армия е заявил, че все още не разполага с информация и не коментира.

По-рано днес бе съобщено, че 15 палестинци са убити след танков обстрел в училище на Агенцията на ООН за бежанците в Газа, съобщават световните медии. Училището се намира в град Джабалия. По данни на посолството на Палестина у нас загиналите при удара на училището са 18.

Израелската армия обяви 4-часово спиране на огъня в някои части на Газа, но уточни че то не се отнася за райони, където вече тече военната операция.

Хамас отхвърли временното спиране на сраженията, тъй като не включва териториите, през които движението се опитва да евакуира палестинците.

Най-малко 1200 палестинци и 55 израелци са убити, откакто Израел започна офанзивата на 8 юли. Повечето убити палестинци са цивилни.