Над 500 мотора откриха Мотосезон 2011 във Варна. Любители на силните усещания се присъединиха и от други градове - Пловдив, Добрич, Шумен, Бургас, Казанлък, Балчик.

Най-старият експонат сред возилата бе „Балканче 50",произведено в края на 60-те години, съобщи варненското издание www.vestnikat.bg.

„Има мотори от "направи си сам" до последните модели, които са излезли сега. Всичко е въпрос на възможности, важно е да има желание за каране", разказа един от организаторите Петър Лазаров. „Тръпката е огромна, веднъж като се усети и трудно се отказва човек", допълни моторджията, който кара от 11 години.

Най-малкият участник бе Габрина Стойчева на 10 години от Варна. Момиченцето се включи със своя чопър. Към старта на рокерския сезон се присъедини и кметът на града Кирил Йорданов, който пожела на всички моторджии да карат безопасно и да пазят околните.

На тръгване всички участници получиха благословия от варненски попове за здраве и безаварийно придвижване по пътищата.

Сборният пункт на рокерите бе Цирковата площадка във Варна. Те се отправиха към бившия стадион „Юрий Гагарин", продължиха до базар „Левски", през стадион „Черно море" и преминаха през централните улици на града. Крайна точка на рокерите е Каварна.

Припомняме, официално Мотосезонът бе открит на 26 март.