Стотици рокери и любители на мотоциклетите задръстиха площада пред столичния храм „Св. Александър Невски". По традиция първият пролетен неработен ден е „под диктата" на „волните ездачи".

Рокерският „събор" уважи и столичният кмет Фандъкова, която дойде с внучето си и напомни за кампанията „Малки и големи заедно на пътя", в рамките на която се открива „Мото сезон 2011".
Инициативата апелира за повече толерантност между шофьорите на всички превозни средства на пътя и цели повишаването на вниманието на водачите на превозни средства за по-безопасно движение.

Столичният градоначалник не пропусна да разгледа някои от уникалните мотори, събрали се на площада. Там не липсваха култовите чопъри, мощните японски машини, както и експонати от времето на легендарния филм на Денис Хопър „Волния ездач".

Кулминацията - както винаги - бе мотошествието, което отведете рокерите и останалите до мястото на купона - Резиденция „Бояна".

За сигурността на рокерското шествие беше осигурена охрана от МВР, като полицейските коли полицията съпътстваха моторите, които пристигнаха в Бояна без инциденти.

Там ги чакаше „официалната програма". Здрав рок от Тома и бандата му, както и някои от задължителните прояви - традициоанният конкурс за най-красив мотоциклет, избирането на мотоциклет на 2011,  томбола с награди, скоростни отсечки, стънт и т.н.