Трябва да се промени манталитетът на българския шофьор, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов по повод тежкия инцидент в Симеоновград, отнел живота на шестима младежи.

Съжалявам, че в един такъв хубав и светъл празник като Великден тези, които отиваха към църквата, не стигнаха до нея, заяви вицепремиерът във Велинград, цитиран от БТА.

Той призова всеки да се замисли, както и обществото да не очаква, че МВР винаги може да следи и да контролира всичко на пътя или да превъзпита всеки един от водачите.

Този, който се качва зад волана, трябва да прецени реалното състояние на пътя, възможностите на другите водачи и да кара така, че да пази здравето на всички участници в движението, подчерта Цветанов, добавяйки, че винаги има предпоставка да се случи най-лошото. По думите му фактът, че пътят, където е станала катастрофата, е в лошо състояние, трябва да подскаже на един водач да не кара със сто километра.

Особено сега, при динамичния трафик, който ни очаква в следобедните часове, призовавам всички да не бързат. Ще стигнем навреме тогава, когато се приберем живи и здрави у дома, каза още Цветанов.