Шофьорът, който уби шестима младежи в Симеоновград е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Това е съобщил директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Петьо Петров, информира БНР. Колата, с която стана инцидентът, е била без спирачен път.

Припомняме, че тази нощ младеж, който е карал колата си с висока скорост, е убил шестима пешеходци в Симеоновград тази нощ.

Според данните на полицията 23-годишният Даниел Георгиев е карал с висока скорост, изгубил е контрол над колата си и се ударил в стълб.

Автомобилът "Опел Вектра" се е преобърнал и връхлетял върху разхождащите се по тротоара пешеходци - едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години. 

Шофьорът на колата е с опасност за живота в Пловдивската болница и лекарите не дават гаранция за живота му.

"Пострадалият е с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на дясната подбедрица. Не подлежи за момента на спешна оперативна интервенция", заяви за bTV д-р Стефан Василев от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Двамата негови спътници, които са били на задната седалка са без опасност за живота и са изписани, след като са били прегледани в болнично заведение в Хасково.

Други двама пешеходци са ранени и са без опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение в Харманли.

Според полицията, причина за  катастрофата е високата скорост, с която се е движел автомобилът и невъзможността на шофьора да овладее колата.

Предполага се, че той е нямал много опит зад волана, тъй като е взел книжка преди три месеца.