Изпълнителният директор на „Кремиковци" Гунтопали Джаганадам е подписал договора с представители на фирмата на Константин Жеваго „Ворскла Стийл България".

Договорът за ишлеме между комбината и „Арселор Митал", компания, собственост на Лакшми Митал, е прекратен.

Управителният съвет е подписал нов договор за ишлеме с украинската компания „Ворскла Стийл", собственост на украинеца Константин Живаго

Той влиза в сила още от днес, 11-и юли. От днес ще се изплащат и заплатите на работниците.

Множеството, блокирало часове наред изходите на комбината посрещна тези новини с възгласи "Победа!"

Лидерът на „Подкрепа" Константин Тренчев бе обявил, че ако това не стане до полунощ, управлението на комбината трябва да премине в ръцете на синдици.

Джаганадам е опитал да провали преговорите, криейки се по коридорите в комбината.

По-късно той се е заключил в кабинета си, оправдавайки се с отпуска, която трябва да започне на другия ден, след като представител на борда на директорите си е тръгнал, оправдавайки се с болест.

Засега е отречен слухът, че се готви да пътува за Виена.

Припомнямне, късно снощи разгневени работници блокираха всички изходи на комбината.

По-рано синдикатите дадоха пресконференция, на която се подчерта, че поради лошото финансово състояние комбинатът не може да изплаща задълженията си и Булгаргаз е намалил подаването на газ за производството.

Това е много опасно и може да доведе до грандиозен взрив, твърдят експерти.

От пресцентъра на „Кремиковци" потвърдиха за подписването на договора, но бяха категорични, че директорът Джаганадам, нито е бягал, нито се е укривал.

Всичко премина под формата на нормална човешка дискусия, без пребити и бягали, добавиха от там.

От „Кремиковци" допълниха, че от МИЕ дори са се обадили в комбината, за да попитат за състоянието на Джагаданам, след появилите се информации за случилото се снощи.

От пресцентъра на МИЕ също потвърдиха, че късно снощи са били уведомени за сключването на договора, но отказаха повече коментар за сделката