Предложеният за нов вътрешен министър и настоящ вицепремиер Румяна Бъчварова смята да продължи политиката на своя предшественик Веселин Вучков по отношение на кадрите. Това заяви Румяна Бъчварова, цитирана от БТА.

"Ще се съобразя с кадровата политика на министър Веселин Вучков по отношение на заместник-министрите на Министерството на вътрешните работи" заяви вицепремиерът във връзка с въпрос за предстоящите промени във ведомството.

По думите й приемственост ще има и по отношение на фигурата на главния секретар.

Румяна Бъчварова обаче отказа да коментира конкретни имена. Не е редно да говоря, преди кандидатурата ми за министър да е гласувана официално, аргументира се тя.

Припомняме, на 4 март на заседание на Министерски съвет министър Веселин Вучков подаде оставка, която беше приета от премиера.
На следващия ден Борисов предложи изненадващо от трибуната на Народното събрание вицепремиера Бъчварова да оглави ведомството и паралелно поиска оставките на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС, които и днес получи.

Днес беше уточнено, че новият вътрешен министър ще предложи име за нов главен секретар, а премиерът - човек за шефското място в Агенцията по национална сигурност.

Предстои следващата седмица кандидатурата на Румяна Бъчварова да бъде гласувана в Народното събрание.