Момахемд Джамал Касаб- единственият останал жив и заловен от индийските сили за сигурност терорист, участвал в нападенията в Мумбай миналата година, иска да бъде съден от международен трибунал.

Съдебният процес срещу Касаб вече започна в Индия при засилени мерки за сигурност. Той обаче настоява да това, че не може да се разчита на обективен съдебен процес в Индия.

Мохамед Касаб взе участие в нападението на Victoria Station, където според обвинението е убил хладнокръвно десетки души. После при опита да се измъкне той застреля и полицейски патрул.

Припомняме, в резултат на тридневната атака на терористите във финансовата столица на Индия през ноември месец 2008 година загинаха 171 души и около 300 бяха ранени.

Терористичните атаки бяха структурирани по нов начин - хаотична стрелба по множество граждански обекти и координиране по време на отделните атаки.

Разследването в Индия намеси и Пакистан в следите към организаторите. Индийските власти обвиниха съседката си за това, че терористите са се обучавали в лагери на нейна територия, което повиши и напрежението между двете държави.