Главният заподозрян за миналогодишните атентати в индийския метрополис Мумбай е заявил пред съда, че е готов да бъде обесен, след като вчера се призна за виновен.

Думите на Мохамад Аймал Амир Касаб са дошли в отговор на твърдение на прокурорите, че самопризнанието му е целяло смекчаване на присъдата, предаде БиБиСи.

Срещу Kасаб има 86 повдигнати обвинения, включително за военна заплаха срещу Индия, убийство и притежание на експлозиви.

През месец май той пледира невинен по всички обвинения и не е ясно защо е променил мнението си.

Според прокурора целта на единствения останал жив терорист от атентати в Мумбай е да се представи като подчинен на своя съучастник Абу Исмаил, който вече е мъртъв.

Много умно Касаб се опитва да спаси собствената си кожа като покаже, че е бил подчинен на Абу Исмаил. Той знае, че отричайки да е изпълнявал водеща роля при атентатите, нито един индийски съд няма да му определи смъртно наказание.

На това твърдение терористът е отговорил, че ако някой вярва, че се признава за виновен, за да получи милост, тогава е готов да бъде обесен.

Касаб добавя, че ако е извършил престъпление на този свят, то трябва да бъде наказан на този свят и не иска да бъде наказван от Аллах.