Лидерът на сръбските националисти Воислав Шешел заяви в интервю за босненско издание, че ако той в военнопрестъпник, то и настоящите президент и премиер на страната Томислав Николич и Александър Вучич също са такива.

По думите му, Вучич е правил много по-екстемистки изказвания от самия него.

Самият Вучич остро критикува резолюцията на Европейския парламент срещу освобождаването на Шешел за лечение като каза, че никой не е питал Белград за това и сръбските власти не са давали съгласието си.

Както е известно, Николич и Вучич са му бивши съпартийци и още при завръщането си от Хага, Шешел ги обяви за предатели заради проевропейския курс на Сърбия днес и се закани да свали властта в страната.

Подсъдимият за военни престъпления Шешел открито говори в интервюто за сръбските престъпления като клането в Сребреница през 1995 година, при което бяха убити 8 хиляди мюсюлмани. Той го определя като престъпление срещу цивилни, но отказва да го признае за геноцид.

Открито определя лидерът на радикалите и Желко Ражнатович-Аркан като престъпник, закрилян от Държавна сигурност, на когото са давани пари от властите, за да воюва.

На въпрос ще се върне ли доброволно в Хага, Шешел отново отговори, че ще се наложи да го арестуват.