За 27 октомври пловдивският Окръжен съд отложи делото срещу рапъра Ванко 1 за конфискация на имуществото му, придобито по престъпен начин, съобщава Радио Пловдив.

Делото е по искане на Комисията „Кушлев". Искът на Комисията е за почти 100 хил. лв. и касае недвижим имот в село Ягодово на площ от 710 квадратни метра с построените върху него жилищни и стопански сгради, собственост на малолетния син на Главчев, два леки автомобила „Мерцедес" и „БМВ", както и дяловете му в две фирми.

В съдебна зала стана ясно, че вещото лице Блага Димитрова не е изготвила експертизата за задграничните пътувания на Ванко и поиска двумесечен срок, за да я направи.

Съдия Надежда Желязкова се възпротиви, че това е неприемливо дълъг срок и разреши едномесечно отлагане.

Не беше приета изготвената от другото вещо лице инженер Стефан Мутафчиев авто-техническа експертиза за стойността на двата автомобила на рапъра -„Мерцедес" и „БМВ".

Георги Чобанов отрече да е оказван натиск върху тях от където и да било при работата им, каза, че няма представа с какви средства живее сега Ванко 1 и семейството му, няма информация за това, че той или съпругата му работят, родителите му са пенсионери.

Комисията "Кушлев" води и дело за отнемане на семейния хотел на Главчеви. Ответник по това дело е бащата на Ванко 1 Петър Главчев, който излезе от затвора преди сина си.