Хиляди нелегални имигранти остават извън сградата на централната гара "Келети" в Будапеща. Това стана заради решението на унгарските власти да изпълнят правилата на Европейския съюз и да не позволяват на мигрантите да напуснат страната по посока Германия или друга западноевропейска държава, предаде БНР, позовавайки се на АП.

Около 3000 мигранти са се струпали пред гарата. Мнозина от тях прекараха нощта легнали пред главния вход на сградата, докато унгарската полиция ги пазеше.

Граждански патрули помагат за поддържане на реда сред мигрантите. Доброволчески групи осигуряват храна, дрехи и медицинска помощ на мигрантите.

България с еврорекорд - одобрени са 94% от молбите на бежанци за 2014-та
Още...

Имигрантите скандираха: "Germany, Germany, Let us go!", показвайки закупените си билети за влака до Залцбург. Те твърдят, че са платили по 200 евро за еднопосочния билет.

По неофициална информация нелегалните имигранти плащат по 1000 евро за транспорт с кола до Германия или Австрия. Поради хаоса на гарата "Келети" почти всички влакове тръгват с голямо закъснение.

Унгарските власти съобщиха, че от началото на годината в страната са пристигнали над 150 000 бежанци, а само през месец август техният брой е 50 000. Преди два дни приключи строителството на телената ограда по границата със Сърбия.