Експертния съвет разгледа резултатите от геодезическите изпитания на ремонтирания участък на бул. „Цариградско шосе" от Орлов мост до алея Яворов.

След направените подробни геодезически измервания се установи, че общата площ с надлъжни неравности над допустимите е 1510 кв. м , разпределени на 14 участъка.

След подробен анализ на резултатите от направените изпитвания, експертният съвет счита , че положеният при ремонта асфалтов пласт отговаря на изискванията за нормално експлоатационно състояние по всички показатели, освен равност и осигурява безопасност на движението

На базата на тези констатации становището на експертния съвет е, че не се налага спешно отстраняване на констатираните неравности.
Експертите препоръчват ремонтът да се извърши в началото на летния сезон.

В експертния съвет влизат представители на Централна лаборатория „Пътища и мостове", Фонд „Републиканска пътна инфраструктура", ВИАС, Софинвест, Софпроект, Столична община, фирмата изпълнител „Пътища и съоръжения" и Граждански съвет за контрол на пътните ремонти и проектанти на обекта.

Припомняме, във връзка с некачествения ремонт столичният кмет Борисов наложи на фирмата извършител глоба в размер на 125 хил. лева.