Над 150 хиляди лева глоби наложи столичният кмет Бойко Борисов на фирми, изпълняващи текущите ремонти на улиците, заради забавяне на сроковете, както и на фирмата, ремонтира ла Цариградско шосе.

11 135 лв. е глобата, наложена на Сдружение „Пътища", ГБС Инфраструктурно строителство е глобена с 8 357 лв., Сдружение „Пътища и съоръжения" ЕАД има наложена глоба в размер на 5 960 лв.

Фирмата, която ремонтира Цариградско шосе до момента не е получила нито една стотинка от общината, подчерта Борисов и съобщи, че й е наложил глоба от 125 000 лв. заради констатираните от Държавната лаборатория неравности в ремонтирания участък Орлов мост - Алея Яворов.

Ако до един месец фирмата не отстрани неравностите, няма да получи нито една стотинка за ремонта, заяви Борисов.

Той е категоричен, че заплащане ще има само, когато Държавната лаборатория покаже, че фирмата е спазила стандартите.

Припомняме, преди дни направената от „Националната лаборатория по пътища и мостове" проверка показа, че настилката не отговаря на един от четирите изследвани критерия - надлъжна равност.
Неравности са открити на общо 14 места по трасето, като седем от тях са в една лента. Средната дължина на неравността е 25 м.

Стигнах до извода, че най-добрият метод за въздействие е финансовата санкция", каза столичният кмет и коментира, че наложените тази сутрин глоби ще са обица на ухото за тези, които ще работят в бъдеще с него.