"Ще бъдат задържани четирима служители на Комплекса за социални услуги в Крумовград, за да се вземат показания и да се изяснят обстоятелствата.
Това са директорът на дома, парнаджията и двамата възпитатели, които са били на смяна
. - заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, цитирана от БНР.

Ще се постараем и максимална подкрепа да окажем и на хората, които работят в дома, защото и тях това е емоционален срив и за тях.
При всички случаи утре ще останем, за да разпределим работата и да видим точно как ще се работи с децата
", заяви Симеонова.

Министър Тотю Младенов обеща затягане на режима в подобни домове.

Тепърва ще имам срещи с представители на полицията и общината. Ще разговарям с учителите и децата в социалното заведение”, каза Младенов. “Започваме пълна проверка. Случаят ще бъде обследван обстойно не само от органите на реда, но и от инспектората”, заяви министърът, цитиран от "Труд".

Научавайки за случилото се, той разговарял с правосъдния министър Маргарита Попова, която го уверила, че на мястото вече работят следователи.

Младенов обясни, че домът за деца без родители "Михаил Калинин" е общински и че всякакви санкции и решения оттук нататък са в ръцете на кмета.

Социалното министерство само финансирало дейността му. Ще говоря веднага с кмета и след това ще се вземат мерки, каза Младенов, цитиран от "24 Часа".

Припомняме, три деца загинаха при взрив на самоделно взривно устройство, избухнало в една от стаите на Комплекс за социални услуги в Крумовград.