Ако ДНК-пробата се окаже положителна, това означава, че кожа на Лазар Колев е попаднала по някакъв начин по телата им.
Това вероятно е станало случайно - при разминаване, одраскване. Възможно е самият той да не е разбрал, подчерта адвокатът Димитър Марковски в студиото на Нова Телевизия. 

Няма да приемем ДНК експертизата на Лазар Колев, категоричен бе той.
Т.е. независимо дали това е неговото ДНК или не, не смятаме, че е убиец, обясни синът на адвоката по делото Марин Марковски.

Самият Лазар Колев е казал пред защитника си, че "не е прекарвал времето си в библиотеката" и е признал, че е правил нередни неща.
Още повече, че Лазар е бил много близък с майка си и е споделял всичко с нея, а за Белнейски той не е споменал нищо. Не е познавал момичетата, не е и попадал случайно в приятелски кръг с тях.

Още 2006-а му е взета проба - колкото и да се е разхождала, където и да е ходила изглежда леко подозрителна, констатира Димитър Марковски.

Фактът, че е лице от криминалния контингент го прави подходящ, удобен, за да бъде обвинен в убийството, което не е извършил.

Те не са били известни момичета в Пазарджик, не ги е познавал, разбрал е за тях след убийството, добави още адвокатът.

Относно алибито на Колев за нощта на убийството Марковски-младши заяви, че не го е обсъждал в подробности с клиента си.
Първоначално Лазар Колев не е имал спомен какво е правил през тази нощ, но след разговор с приятелката си и нейната майка си е припомнил, че на тази дата е бил при тях.

ДНК-пробата от Лазар Колев е била взета малко след извършване на убийството, той е бил разпитван няколко пъти без адвокат и 3 години по-късно става ясно, че той е убиецът. Според адвокатите му има нещо нередно в това.

Припомняме, срещу Лазар Колев беше повдигнато най-тежкото обвинение според Наказателния кодекс. То е за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

Според криминалисти в Пазарджик има безспорни доказателства, че извършителят на убийството на сестрите Белнейски е 29-годишният Лазар Колев.