Лидерът на ДПС Лютви Местан покани Бойко Борисов на кафе в Кърджали.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ, който е на визита в Кърджали коментира темата за етническото напрежение, подчертавайки, че такова няма.

Ние сме длъжни с Местан да изпием на центъра едно кафе, но това не значи коалиция.
И тогава, и мюсюлмани, и християни, и всички ще видят, че има граница, която не се прескача от никой, посочи Борисов.

По-късно от пресцентъра на ДПС разпространиха кратко изявление на Лютви Местан, в което той заявява, че пристига в Кърджали към 16,30, срещата му с актива е от 17,30 в кв. "Възрожденци", ресторант "Ориентал".

Предвид на анонса му (на Борисов, б.р.), че оттук нататък срещите му ще бъдат само публични, мисля че ресторант "Ориентал" е добро място за среща между Местан и Борисов, заявява още ДПС лидерът.

Той припомня, че вече е пил кафе с Борисов преди време (когато, отивайки за среща с тогавашния президент Първанов, обърка резиденциите и попадна при премиера Борисов, б. р.)

Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност, аз бях некакен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите, готов съм да бъда неволният домакин.

По-късно обаче задочните уговорки между двамата продължиха, като Борисов, явно притеснен от името „Ориент" предложи срещата да е в кафе „Френд", подчертавайки, че дори той ще плати сметката.

Минути след това чрез сайта на ДПС Местан отговори, че в Кърджали сметките ги плаща Местан.

По-късно обаче от ДПС разпространиха ново уточнение от Лютви Местан, в което се посочва, че „явно Борисов е бил неискрен в желанието си за кафе".

Нещо го е притеснило. Може би не е очаквал, че ще приема да бъда домакин. Сега променя часа, предложен от него самия. Той знае, че в 17:30 часа започва срещата ми с актива на ДПС.

И никоя футболна среща на стои по-високо от уважението ми към членовете и симпатизантите на ДПС, за да ги накарам да чакат края на един или друг мач. Като домакин, вече уведомих г-жа Цачева, че ги чакам в 16:35 часа в една неутрална територия, каквато е „Марая„  до хотел „Арпезос". Разбирам, че среща няма да има, заключава ДПС лидерът.