Няколко часа след като вътрешният министър Цветан Цветанов обяви ареста на подпалвача от „Младост", по-късно самият той каза, че няма задържан към момента, а само двама заподозрени. Полицията работи по случая и когато имаме с какво да ви се похвалим, ще ви се похвалим, посочи той.

Припомняме, по-рано днес вицепремиерът обяви, че едно лице е задържано за палежите на коли в няколко столични квартала.

И тогава Цветанов беше крайно лаконичен и пестелив на думи относно ареста на подпалвача, който впоследствие опроверга, като не отговори подробно на журналистическите питания.
По думите му задържаният имал алиби, което се проверява. По-късно обаче стана ясно, че за палежите арестувани няма.

Колегите от миналата седмица работят изключително интензивно, лаконичен бе вътрешният министър.

Няма как да сложим полицай до всеки един блок, но колегите полагат максимални усилия с всички оперативни способи да решим този проблем, който действително в момента е доста притеснителен, допълни министърът на вътрешните работи.

Цветанов каза още, че версиите, които са изведени са няколко, но не може да се изведе като основна първоначално появилите се слухове за застрахователна война.

Според изготвения до момента профил извършителят напада сиви на цвят автомобили. От досега опожарените, 10 са в такъв цвят, а останалите са пострадали поради близостта си до залетите със запалителна течност и подпалени автомобили.

Припомняме и тази нощ бяха подпалени пет автомобила в столичния квартал "Младост". Само за две седмици в София са опожарени над 20 автомобила.