Нови пет коли са били запалени в столичния квартал "Младост" снощи.

За разлика от предишната вечер, когато бяха запалени коли в "Младост-2" и 3, има запалени коли в квартал "Младост-1". Единият автомобил е изгорял в "Младост-2" около 21 ч, а другите четири - в "Младост-1" след полунощ, съобщи БНР.

Пожарникарите са загасили огъня, но колите са много пострадали. Полицията обяви преди ден, че основните версии, по които работи за палежите, е инцидентите да са предизвикани от човек с психически отклонения или да са в резултат на война между застрахователи. Все още не са задържани извършителите.

Само за две седмици в София са опожарени над 20 автомобила. От МВР апелират, ако хората имат информация или са свидетели на някои от палежите да се обадят в най-близкото поделение на полицията.

Припомняме, че вчера инспекторът от криминалния отдел на СДВР Станислав Станков заяви, че палежите на автомобили може да продължат.

Според разследващите най-вероятният извършител е пироман и това е една от основните версии на органите на реда. Все още не може да се каже дали един човек е отговорен за всички инциденти със запалени автомобили или за група от извършители.

Собствениците на автомобилите нямат нищо общо, сочат данните на разследващите. Освен това подпалените автомобили са застраховани в различни застрахователни компании. Някои от МПС-тата са на фирми, други са автомобили на частни лица.

Другите версии, по които се работи, са по отношение на застраховки, застрахователни компании или борба за клиенти на платени паркинги и паркоместа. В СДВР получават информация от различни източници и по различен начин.